Stap 1 – Haal je hout

Om het hout te krijgen dat nodig is voor het project, ga je naar een bouwmarkt of een houthandel. Het materiaal dat je nodig hebt, moet eenvoudig zijn. Omdat de tafel een eenvoudige kaartachtige constructie is, hoeft u geen extravagant hout te kopen.

Stap 2 – Kies het juiste hout

Het kiezen van de juiste houtsoort voor uw klaptafel zal niet moeilijk zijn en u heeft veel opties. Het hangt ervan af of u graag een gewoon houten tafelblad heeft of iets dat meer verfijning heeft. Elke dikte van triplex die minstens een centimeter dik is, is voldoende, maar zorg ervoor dat het materiaal dat u kiest vrij is van vlekken of kromtrekken, zodat u het project gemakkelijker kunt voltooien.

Stap 3 – Monteer de klaptafel tafel

Volg de meting die u correct heeft gemaakt bij het monteren van de tafel. Snijd de kleinere planken om de onderkant van het tafelblad af te snijden met de elektrische zaag. Bevestig ze met schroeven aan het tafelblad.

Stap 4 – Bevestig de velgborden

Voor de velgplanken zijn minimaal acht schroeven nodig die lang genoeg zijn voor het doel. Deze moeten op maximaal twee centimeter van de rand en onder het tafelblad worden geïnstalleerd. Uw afmetingen kunnen de afmetingen van de velgplaten die u gaat installeren veranderen. Installeer de planken één voor één op het tafelblad, met behulp van een schroef aan elke kant van de randplaat om deze te verankeren. Gebruik je boormachine voor deze taak. Omdat de velgplanken dunner zijn, moet u proberen de schroeven onder een hoek te installeren. Zorg er bij het afwerken van het vierkant voor dat de randplanken gelijk zijn en in elkaar liggen, zodat u een perfect vierkant kunt creëren.

Stap 5 – Bevestig de benen

Zaag de tafelpoten op de gewenste hoogte met de motorzaag. Zorg ervoor dat je ze allemaal nauwkeurig en gelijkmatig snijdt. Als je klaar bent, bevestig je ze op de rand die je onder het tafelblad hebt gemaakt. Doe het met behulp van de beugelsets. Hiermee kunnen de benen stevig worden bevestigd, worden neergeklapt en op hun plaats worden vergrendeld. De helft van de beugel moet op een tafelpoot rusten en de andere helft op de rand. Als de kit met schroeven is geleverd, gebruik deze dan om de beugel te installeren.

https://laminaat.opzijnbest.nl/